Bedrijfsvoering

Veiligheidsregio Zuid-Limburg kent twee programma’s: Brandweerzorg en Crisisbeheersing & Rampenbestrijding. Deze experts maken én houden Zuid-Limburg zo veilig mogelijk. Zij kunnen deze belangrijke missie alleen vervullen als er een sterke bedrijfsvoering achter hen staat. En daarom beschikt onze organisatie over diverse ondersteunende teams die onmisbaar zijn voor het slagen van onze missie.

De teams van Bedrijfsvoering

Zo zorgt Team Facilities ondermeer voor het onderhoud van onze 26 kazernes en zijn zij betrokken bij de (ver)nieuwbouw van kazernes. Team Bestuurs- en Directieondersteuning (BDO) ondersteunt de beleidsmakers binnen organisatie en heeft naast beleidsadviseurs ook secretariële ondersteuning en communicatieprofessionals in de gelederen.

Met zo’n 800 medewerkers beschikken we over een uitgebreide P&O-afdeling, met onder meer adviseurs, een recruiter en een loopbaancoach. Team Financiën en Inkoop zorgt voor een goede financiële huishouding en ziet zij toe op naleving van alle inkoopregels. De afdeling ICT onderhoudt niet alleen hard- en software, maar heeft ook specialisten in dienst op het gebied van informatiebeveiliging en documentbeheer. 

Een bijzonder team is Team Collegiale Ondersteuning (TCO). Wanneer een medewerker een heftige situatie meemaakt tijdens een incident of crisis, dan verleent TCO nazorg. 

Veiligheidsregio Zuid-Limburg kent een ondernemingsraad (or), waarin alle geledingen van de organisatie vertegenwoordigd zijn. 

Binnen de brandweertak zijn bovendien speciale ‘servicecentra’  ingericht. Naast de hulpverlening op straat heeft elke beroepsbrandweerpost namelijk ook een taak in het onderhoud en beheer van het materieel dat wordt ingezet door alle Zuid-Limburgse kazernes. Meer informatie over de verschillende servicecentra lees je hier.

Nieuwsartikelen

Enorm aantal sollicitanten beroepsbrandweer

Het aantal sollicitanten voor een plek in de opleiding tot beroepsbrandweer overtreft alle verwachtingen. In totaal hebben bijna 300 mannen en vrouwen hun interesse kenbaar gemaakt.

Primeur: binnen vier maanden op de brandweerauto!

Er dreigt een groot tekort aan beroepsbrandweermensen in Zuid-Limburg. Daarom hebben we een unieke manier gevonden om nieuwe brandweerlieden te vinden.

Terugblik in vogelvlucht: Dit is wat 2024 ons bracht

2024 was een jaar waarin we voor belangrijke uitdagingen stonden, maar waarin we ook veerkracht toonden en samen verder bouwden aan de veiligheid en weerbaarheid van onze regio.

Donderdag 23 januari NL-Alert testbericht in Sibbe

Inwoners en bezoekers van Sibbe ontvangen donderdagmiddag mogelijk een NL-Alert. Dit geldt alleen voor mensen die VodafoneZiggo als provider hebben: zij ontvangen het bericht tussen 14 en 17 uur.

GHOR onderdeel van Veiligheidsregio Zuid-Limburg

Per 1 januari 2025 maakt de Geneeskundige Hulpverleningsorganisatie in de regio (GHOR) onderdeel uit van Veiligheidsregio Zuid-Limburg. Voorheen viel de GHOR onder verantwoordelijkheid van de GGD.

Vijf brandende vragen aan...centralist Laurent

Bel je 112 en heb je de brandweer nodig, dan krijg je misschien wel Laurent aan de lijn. Hij is centralist en calamiteitencoördinator (CaCo) bij de Meldkamer Limburg.

Rampbestrijdingsplan Hoogwater vernieuwd

De vernieuwde versie van het rampbestrijdingsplan Hoogwater 2023-2026 is vastgesteld. In het RBP wordt beschreven hoe de hulpdiensten met elkaar samenwerken bij hoogwater van de Maas of zijrivieren.